Feber på gång...



Det blir bara värre och värre. Jag är nu fullproppad med värktabletter och ligger nedbäddad i familjens soffa och kollar på finska Bonde söker fru. Har papperstussar i näsan för att jag är så skinnflådd på näsa efter allt snytande. Mitt i allt elände och självömkan så kom snälla mamman hem med lite godis och cola :) Nu är inte livet så eländigt längre.

Tacksam...

.. för nått seriöst idag? Nej, jag är tacksam för att serier och dokusåpor finns, särskilt på olika kanlers Play. Jag är sjuk idag och har legat i sängen större delen av dagen och kollat på Paradise Hotel, Mad Men, Nip/tuck & How I met your mother. Planerar på att fortsätta resten av dagen i samma stil.


Bild från: Här!


Precious

Jag är inne i en film period nu och vill se och ser en massa filmer (kan ha nått att göra med att jag är arbetslös och uttråkad). Idag vill jag jätte gärna se Precious. En film som redan fått flertal priser under bland annat Sundance Film Festival. Det talas även om en eventuell Oscar.


Bild från: Här!

Ett gripande drama som med all säkerhet gör att det kommer en och annan tår. Eller som i mitt fall, massa ugly cry! På grund av detta beteende begränsas mina biobesök om det finns minsta misstanke om att någon dör eller en sorglig scen med fiolstråk i bakgrunden. Jag får snällt vänta tills Precious kommer på dvd så att jag kan se den bakom stängda dörrar, gråta hej vilt och sedan se ut som om jag har stuckit in huvudet i ett getingbo...


Bastu kväll

En av fördelarna med att bo hemma hos familjen igen är bastun! Vi bastar ca två gånger i veckan (minst!) och det är så skönt och avslappnande... Ikväll hade jag en riktig ta hand om mig kväll...


Eget kollage från Body Shop

...började med en ansiktsmask/scrub, & hårinpackning, sen skrubbades topp till tå och avslutningsvis Mango body butter. Känner mig som en ny människa...

Har bestämmt mig för att jag måste ha en bastu sen när jag skaffar eget. I Finland är det väldigt vanligt med bastu i lägenheter. Har kikat runt och ett basturum är inte så farligt dyrt. Man kan få en billig som den här nedan för 16.000...



Bild från: Här!

Film mys

Har haft en mysdag med syster och hennes hubbie (barnen fick inte vara med). Vi kollade på Guy Ritchies Sherlock Holmes och käkade massa popcorn :) Filmen var inte mycket att hissa i flaggstången, tur att det var med lite ögon godis i form av Jude Law annars hade jag somnat.


Bild från: Här!

Tygprover

Fick precis hem mina tygprover från tyg.se :)



Jag planerar att sy ett överkast i en slags mordern quiltstil, likande den här nedan.




Får jag inte nitar och läder...

Så frustrerande att inte kunna shoppa! Självklart hittar man en uppsjö av saker man vill ha. Ett kollage av sakerna fungerar lite som terapi för mig. Temat idag blev nitar...


Puppy play date

Minou har en liten kompis, Zorro. Dom är lika gamla och skiljer inte så mycket i storlek heller så detta gick bättre än när hon träffade 50kg tunga Jämthunden Moa. Minou vågade inte ens lukta på Moa, smög i ett litet bakhåll och drog henne i svansen medan Moa var distraherad med att bli kliad.



Det var skillnad med Zorro... Minou var efterhängsen och pushig som en fjortis tjej. Hon var hela tiden i Zorros ansikte förskte få honom att jaga henne.




Toy Story 3




Bild från: Här!

Yay! Tycker att Toy Story filmerna är Disney Pixars bästa verk :) och nu kommer en trea! Tur att man är moster och kan släpa med ungarna på filmer som ens vänner vägrar :) Jag åker nog på att betala men det är det värt...


En filosof

Jag har konstaterat att Minou är en liten filosof. Varje gång man ska gå ut med henne vill hon sitta en stund på trappan eller vid porten och bara... ja, filosofera antar jag. Hon är inte dugg sugen på att promenera utan sitter gärna stilla en halvtimme eller två och sen får jag släpa henne efter mig i kopplet. Tur att jag har varma vinterkläder och en ljudbok att lyssna på.





Lillan är ju så liten fortfarande att mamman behövde ploga upp nya gångar åt henne för att hon ska kunna springa lite längre sträckor i vår trädgård. Rådjuren i området gillar dessa gångbanor också och använder dom varje natt...

Marimekko drömmar blir sanna

Jag och min mamma fick i sommars ett riktigt "cravening" för  Marimekko sängkläder.

Bild från: Här!

Mamman skulle kolla lite i Finland under semestern om dom hade bättre priser där. Men så var inte fallet utan det var lika dyrt.... runt tusenlappen för ett set.

Vi satt och disskuterade detta när mamman kommit hem och vi satte oss vid datorn och kollade vad Marimekko tyger kostade istället. Vi hittade billiga tyger på Tradera som vi budade på och fick hem i höstas.

Vi har nu äntligen gjort en egen version av sängkläderna som är betydlig billigare och enligt min smak är sötare också :)





Vi köpte enfärgade sängkläder från IKEA och sydde på en remsa på kudden och en bredare på täckets överdel.

Bilderna är tyvärr dåliga på grund av att dom är tagna med min mobil utan blixt, vet inte var kameran har tagit vägen!

Hard Rock

Jag ligger verkligen efter med alla slags uppdateringar på grund av att jag bor här på landet nu... Använder min mobil mindre och mindre nu till och med. Min syster berättade nyligen om att Laila Bagge har släppt en smyckes kollektion, Rock by Sweden. Detta gladde mig väldigt då jag har beundrat hennes dödskallar i Idol.

Foto: Eget kollage från tintinstyle. Man kan även köpa dom där.

Så fort jag har fått ett jobb så ska jag inhandla några av dessa, eh... kan man kalla dom skönheter när dom är så tuffa?

Uppdatering

Ojoj, vilken dålig bloggare jag är! Uppdatering kan vara bra nu...

Nyår firades i Stockholm i goda vännerslag och Minou fick följa med :)



Någon dag senare var det dags för systersönerna att få sin julklapp :) Hade kamera med mig men den blev kvar inne i omklädningsrummet... Hittade dock dessa bilder så får ni se lite vad mysigt det är där inne på Gustavsvikbadet.


Översikt av badet


Bild från: Här!

Akvarielagun där man kan dyka ner och kika på fiskar.


Bild från: Här!

Vildvattenforsen! Man åker från pool till pool i sådana här forsar :) Hysteriskt kul!


Och sen så har ju jag fyllt år! :)

Bild från: Här!


Det var nog det viktigaste som hade hänt på sistone...


RSS 2.0