Det bästa troll som nånsin fanns...

Nu har det gått ett tag igen sen senaste inlägget. Men blev så trött härom veckan när jag skulle lägga upp inlägg och det bara krånglade två dagar i sträck...

Det har i alla fall varit alla hjärtans dag nyligen :) Jag fick som en överraskning två Arabia muggar :) Dom är bställda från Muminmuggar.se. Den är driven av två unga killar som gulligt nog har lagt upp en liten bakgrundshistoria om de olika Mumin figurerna på muggarna.


Bild från: Här!

Mymlan

Mymlan är Lilla Mys stora syster som har övertagit sin mors namn. Den äldre Mymlan är bara med i muminböckerna vid ett tillfälle, i Muminpappans memoarer. Där får man höra om hur Muminpappan träffade på Mymlan när han var ung och var ute på äventyr. Där får man också höra om hur Mymlan får sin första dotter, följt av Lilla My.

Genom böckerna förändras Mymlan från att vara ansvars- och sorgelös till att mer och mer ta hand om sin lillasyster och sina andra syskon (som är 50 till antalet).

Bild från: Här!

Hemulen

Hemulen är lite utav en ensamvarg. Han trivs bäst för sig själv, iklädd sin fasters lila klänning.

Hemulens största intresse är botanik och han samlar på oväxter och fjärilar. Just samlandet är ett tydligt drag för hela arten hemuler.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0